dinsdag 21 februari 2012

Zelf maken: Vintage foto op canvas

Op het Museum Schip de Buffel bij het Maritiem Museum in Rotterdam, hingen deze foto's. Het was een visuele tijdlijn over de geschiedenis van het schip. Ik vond het zo'n stoere manier om foto's op te hangen. De foto's zijn geprint op canvas. Zelf doen? Gebruik bij het printen op het canvas (of een ander lapje stof) een injektprinter.

  Het oude effect is digitaal aangebracht, maar dat kan ook met de hand. Print je foto's in zwart-wit of in Sepia en breng daarna een distress effect aan met stempelinkt.

 Klem het lapje canvas tussen metalen strookjes mbv twee schroefjes. Je zou ook hout kunnen gebruiken of zelfs karton. Jaartallen onder de foto werken heel goed, maar je kunt ook denken aan namen of andere woorden. 


 Ik ben van plan het eens te proberen. Jij ook?

liefs,
KJ


Pin It  

Wil jij voor ons deze enquete invullen? [het is anoniem]  Scroll naar beneden, kies de merken waar jij het meest van houdt en klik dan onderaan op 'STEMMEN'

Kies jouw favoriete woonmerken


5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een grappig effect zeg! Dat is zeker eens het proberen waard.

Fijne avond,

Groetjes,
Esther

Maaike zei

Leuk idee, ik ga het onthouden!

Groeten Maaike

Marjon zei

Ik vind het weer een geweldig idee, of ik het voor elkaar krijg, weet ik niet...Ziet erg prachtig uit....zo ben ik op zoek naar een oude verjaardagskalender....groetjes Marjon

Jana zei

Heel goed project. Een mooie blog. Een mooie dag verder
jana

Pleuntje zei

Dit is een mooi idee voor oude foto's. X

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...