zaterdag 8 december 2012

Zelf Maken: Merry Christmas Slinger


Kraft papier heeft zo'n schoonheid in zichzelf. Een eenvoudige warme sfeervolle cardstock die op vele manieren te gebruiken is. De kerstdagen zijn in aantocht en het craften mag beginnen.Vandaag laat ik je zien hoe je heel makkelijk een leuke kerstdecoratie kunt maken met  Kraft Cardstock.

Pons met een cirkelpons of met de Silhouette, 17 cirkels van gelijke grootte uit. (Deze hebben een doorsnede van 5 cm).


Neem een stuk garen van ongeveer 1,5 m. Plak deze met 2 plakbandjes strak gespannen op je werkblad (je kunt bij een kleiner werkblad ook eerst de helft spannen). Leg de cirkels onder het garen, zo dat het garen midden over de cirkel heen loopt. Plak iedere cirkel vast met een plakbandje. Houd een gelijke afstand tussen de cirkels.

 Hang de slinger verticaal  op met een plakbandje en plak witte zelfklevende 3D letters midden op de cirkels. Ik gebruikte deze DIY Thickers van American Crafts (Yearbook Mistable Thickers Roster). Je kunt ze door misting ook een andere kleur geven, maar ik vind wit juist zo goed werken met  Kraft Cardstock

Op de eerste, de laatste en de lege cirkel tussen de woorden, plakte ik een ster die ik heb gemaakt van klei. Maar nu zag ik dat het veel makkelijker kan: er zijn kant en klare sterren  van Studio Calico :-)


Aan de onderkant hing ik een grotere ster van klei. Ieder vrij plat ornament met een beetje gewicht kan daarvoor in de plaats: een glazen pegel, een metalen of houten hartje etc.

Ik hing mijn cirkel slinger aan de zijkant van een kast. Het is ook een mooie decoratie voor op de (voor)deur of op de muur.

Enneh... Mocht je je tegenover Sinterklaas toch een beetje schuldig voelen om dit project nu al te beginnen, maak er dan een van rood cardstock en mist de letters in geel. Schrijf dan: Welkom Sinterklaas :-)

Hartelijke groetjes,
Karin Joan

Ben jij een crafter?
Kijk dan ook eens hier: www.KarinJoan.nl

www.24Homes.blogspot.nl

Kraft Cardstock
DIY Thickers van American Crafts (Yearbook Mistable Thickers Roster)
sterren  van Studio Calico
 Ga naar de website van Creabest
Ga naar de webwinkel van Creabest

2 opmerkingen:

Des guirlandes zei

Errug leuk! Juist door de simpelheid ervan en het mooie ruige papier. Helemaal mijn smaak. Fijne zondagavond en goede week toegewenst.
Groet,
Barry

hokje zei

Superleuk!

Groeten, Miranda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...