vrijdag 13 april 2012

Gipskruid en Eucalyptus


Van de week op de markt heb ik twee van mijn favorieten: gipskruid en eucalyptus, aangeschaft voor in een kan op tafel. Vooral de combinatie van deze twee vind ik prachtig. Soms koop ik er rozen bij, maar niet altijd. Het voordeel van deze combinatie is dat het lang mooi blijft staan en dat het daarna goed te drogen is.
Wat zijn jouw favoriete bloemen/ planten??
Liefs, C

Pin It

6 opmerkingen:

redscrap zei

wat een prachtige foto 's van dze romantische bloemen, groetjes mina

Old Red Barn zei

Wat een mooie combinatie, en ook in de kan. Ik ben dol op kannen, mijn man zegt vaak 'heb je nu weer zo'n kan bij, je hebt er toch al genoeg?'. :-) Ik vul ze liefst met bloemen uit onze tuin: wat er op dat ogenblik bloeit. In de lente is het hier meestal forsythia of bloesemtakken van de fruitbomen, in de zomer echinacea, dahlia en zonnebloemen.

Lydia zei

Prachtige combinatie, gipskruid is een van mijn favorieten en dit jaar moet het maar eens in de tuin geplant worden. Wie weet levert het een mooie oogst op, haha. Rozen blijven me ook altijd boeien, net als ranonkels (nooit helemaal dezelfde kleur) en die diep-paarse anemonen. Wie weet, morgen op de markt... :)
FIjn weekend, Lydia

Elizabeth zei

Wat een prachtige combinatie!
Eucalyptus haal ik altijd met kerst, maar in deze combi vind ik het ook prachtig.. Kun je gipskruid ook bij de bloemist krijgen? In het wild is het - dacht ik - toch beschermd?
In elk geval kun je het weekend genieten van een mooie tere en pure creatie op tafel..

Groetjes, Elizabeth

Marjon zei

wauw wat een prachtige foto's, ik hou ook van kannen....zo mooi....lieve groet Marjon

24 Homes zei

Dankjullie voor alle leuke reacties! :) Een mooie kan maakt zo'n boeket inderdaad echt af...

@Elisabeth: Het klopt helemaal dat gipskruid op de lijst van beschermde planten staat in Nederland. Goed dat je dat noemt. Toch is het te vinden bij de bloemist of op de markt. Ik denk dat het gipskruid wat je daar kunt kopen gaat om import. Ik koop het regelmatig met veel plezier :)

@ Lydia: nog geslaagd op de markt?? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...