dinsdag 29 mei 2012

Vintage en Stoer deel 2Zoals beloofd: het vervolg van het ontwerpproces dat begon met een kaartje van de Glitz French Kiss Whatnot set. Klik Hier om te zien hoe ik stap voor stap tot bovenstaand ontwerp ben gekomen.


Ik miste hier nog iets en besloot dat er een foto in moest komen. Zo heeft het wel wat weg van een pillowframe (lees hier wat een pillowframe is en hoe je er zelf eenvoudig een kunt maken, met stap voor stap instructiefoto's :-) 


Dit is mijn kleuter Jeremy. De foto's printte ik op cardstock en bewerkte ik langs de randjes met de Tim Holtz Paper Distresser en wat inkt langs de gerafelde rand met de Sponge Dauber en Archival Ink Coffee
 

 De foto schoof ik eenvoudig onder het touw. 


Om de kaart meer stevigheid te geven en al het relief van de achterzijde op te heffen, plakte ik er dubbelzijdig foamtape op en bevestigde zo de kaart op een steviger stuk cardstock van eenzelfde formaat. (over het touw plakte ik een stuk crepetape)

 
Ik had nog een oud houten doosje dat ik ooit een keer had beplakt met behang. Het deksel had ik gemaakt van een fotolijstje dat er mooi op pastte (geluk :-). Maar nu was het tijd voor een tweede leven. Weg met het girly, hier met vintage stoer! Ik verfde het hele doosje en dekseltje wit, gewoon over het behang heen (tja.. ik ben een lekker luie crafter ;-)


Om het een vintage uiterlijk te geven, gebruikte ik de Sponge Dauber met Tim Holtz distress ink
en  Archival Ink Coffee om de suggestie te wekken dat het in de loop van de tijd vuil geworden is: distressing langs de randen en op de hoeken. Op het deksel plakte ik de kaart. 
 


Op de zijkanten van het doosje stempelde ik andere mooie positieve teksten van Kaiser Craft: Life Sentiments.
 

Remember life's treassures are people, not things

Live full the Life you have imagined

Nu was ik eindelijk tevreden. Mijn stoere vintage doosje met een vleugje steampunk was klaar! Zo zie je maar weer, je begint met een kaartje en je eindigt met een doosje :-)

Heb jij een van de genoemde spullen al eens gebruikt?  Ik hoor graag wat jij hebt gemaakt.
 Heb je foto's? Dan vind ik het heel leuk als je iets mailt:
 2forhomes@gmail.com

Wil je meer detailfoto's zien? Klik op onderstaande plaatjes.

Lieve groetjes,4 opmerkingen:

Ateljee de Kraal zei

Heeeeeeel erg leuk,

Lida zei

Wat leuk!! Ik zou bijna een derde hobby erbij nemen! Maar ik hou het voorlopig nog bij mijn lapjes, maar ik wil graag weten waar die mooie teksten vandaan komen, is daar een boekje van?
Groetjes
Lida

Fia zei

Wat mooi gedaan.....schitterend!!!

hart,gr Fia

Denco zei

Wauw dat is mooi geworden !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...