zaterdag 3 november 2012

Claire's Woonkamer

Op de blog hebben we eigenlijk elke kamer wel gefotografeerd, maar er blijft vraag komen over mijn woonkamer. Bij deze nog een aantal foto's van de inrichting... Drie zitbanken van Ikea, de bekende Ektorp. Ook komt het vloerkleed van Ikea. De salontafel is van Riviera Maison, zo ook de eettafelstoelen en de flatscreendresser. Daarnaast staat er uiteraard veel brocante meubels zoals de eettafel, de secretaire en de kapstok die ik wit verfde, het halfronde haltafeltje die ik poederroze verfde, een oude boekenkast die ik wit verfde en vulde met haast ontelbaar aantal Ariadne at Home magazines en Jeanne d'Arc Living Magazines ;) En mooie brocante accessoires staan verdeeld over de kamer zoals antieke vogelkooitjes, antieke koffers, en heel veel fotolijstjes...
Maar ik heb nog wel wat wensen; Het lijstjesbehang ben ik inmiddels toch wel een beetje uitgekeken. Ik denk dat ik toe ben aan vintage bloemenbehang... Daarnaast zou ik dolgraag de vloer willen schuren of met een grote emmer wit willen verven... Tijd is toch wel de uitdaging om deze klussen aan te pakken. Herkenbaar voor jullie?
Liefs, Claire





14 opmerkingen:

my way of living zei

Ziet er heel gezellig uit.
Ik zou het niet duren al dat wit, maar vind het wel mooi.


fijne zondag gr. Anita

Lida zei

Nee!!!!! Niet die mooie vloer verven, die is prachtig en laat bovendien je witte meubeltjes perfect uitkomen! Is prachtig zo met de het kaal gelopen pad, echt vintage! Het behang mag wel vervangen worden, maar maak anders wat lijsten met een bloemetjes behangetje en het ziet er weer prachtig uit en daar kun je dan ook een heel stel van je foto lijstjes in kwijt!
Sorry wil niet belerend zijn, maar ja ik vind die vloer gewoon gaaf! Groetjes
Lida

Unknown zei

Jeetje was een gave woonkamer zeg, dat is echt thuiskomen denk ik. Alles klopt.
Groetjes, Milou.

mildred zei

Hoi, wat een prachtige kamer, ben er jaloers op!! Mag ik vragen welke kleuren wit jij gebruikt voor muur en meubels? Ik ben een beginneling en twijfel tussen de vele witltinten!

Groetjes mildred

Chrissie en Heidi zei

Wat een mooie kamer heb je!!
En ik vind het lijstjes behang nog steeds HEEL leuk! ;-) Heb het zelf ook in de kamer.
Ik hang in sommige lijstjes ook wat leuks... jij ?
Maar vintage bloemen behang klinkt ook super!
Greetz, Chrissie

Judith van Zo gezellig brocant zei

Wat een ontzettend gezellige woonkamer zeg! En nu zie ik die boeken weer in de boekenkast en denk ik ' dat wil ik ook'. Ik ga dus weer even je blog af zoeken waar dat idee stond
Groetjes Judith

♥Sanne zei

Heel mooi hoor, maar dat wist ik al. Ik vind je vloer ook gaaf. Is die bewust zo gemaakt of echt zzo verleten?

Groetjes Xanne

saskia zei

ik vind de woonkamer helemaal leuk en zou nooit de witkwast over die mooie houten vloer gooien ,vind juist het contrast met die witte meubels en houten vloer zo mooi het geeft meer warmte .

heerlijk he die ektorp bank als je die eenmaal hebt wil je geen andere meer .
hij zit goed en je kunt nog eens wisselen met de hoezen .

nog een fijne zondag grtjs saskia

Blomkje en Wenje zei

Het blijft een plaatje....

Fijne zondag dames!

Groetjes, Pietrik

Grietje zei

OOOOHHH wat ziet dat er mooi uit!!!!
Een prachtig geheel!!!
Prettige zondag verder,
Groetjes Grietje

Old Red Barn zei

Ektorp en vloerkleed zijn heel herkenbaar! Ik vind de donkere tint van de vloer best mooi met de witte meubels. Maar misschien iets lichter bruin dan? En vintage bloemenbehang zou echt mooi zijn!! Ja, hier ook geen tijd voor al die klussen. En met twee jongens van 7 en 5 is het ook nooit helemaal op orde :-).

Goedele

Oude lappen zei

Wat een prachtige woonkamer! Zo mooi gedecoreerd en zo licht van kleur. Ik zou onmiddellijk willen ruilen hoor.
Nog een leuke zondag.
Liliane

Claudia. zei

Hoi, wauw wat een mooie foto's!
Heb je de tijdschrifthouders zelf bekleed of zo gekocht.
Claudia

24 Homes zei

Wat een hoop reacties, leuk! Ik reageer bij deze op een aantal vragen...

De magazine houders heb ik ooit zelf bekleed met scrapbookpapier in verschillende dessins. Zie hier de post: http://24homes.blogspot.nl/2011/07/handmade-magazine-holders-handgemaakte.html

Bedankt voor de reacties over de vloer! Het is inderdaad versleten met de jaren. De planken waren ooit helemaal zwart (ebben) gelakt en krijgen nu de eiken kleur terug.

@Mildred: de kleur van de meubels varieert van latexwit tot antiekwit. Als je veel verschillende witteinten bij elkaar gebruikt krijg je toch een rustgevend effect (ton sur ton), dus je kan het eigenlijk bijna niet verkeerd doen thuis :) Succes!

@Lida: leuke tip om bloemenbehang in de lijstjes te doen :) Dankjewel!


@Chrissie: ik doe zeker wat in de lijstjes, maar niet overal. Ik heb twee plekken uitgezocht waar ik een collage heb gemaakt van mooie teksten en afbeeldingen. Zie hier de post: http://24homes.blogspot.nl/2012/02/frames-on-frames-lijstjes-op-lijstjes.html

Lieve groetjes voor jullie allemaal!
Claire

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...